Mediátor
   

Címkék:
szerelmi problémák, kommunikációs problémák, párkapcsolati viták, párkapcsolati konfliktusmegoldás, problémamegoldás, párterápia, válás, gyermekelhelyezés, vagyonmegosztás, megegyezés, megegyezés elősegítése, közvetítői tevékenység, mediáció, mediátor, békés megegyezés


PÁRKAPCSOLATI PROBLÉMAMEGOLDÁS

 

A párkapcsolati mediáció során a pároknál felmerülő problémákat próbáljuk meg tisztázni, és olyan megoldásra jutni, ami segíti a kapcsolat konfliktusmentes folytatását.

Egy párterápiával (pszichológiai, stb.) ellentétben nem a múltban keressük meg a probléma okait, és boncolgatjuk, hogy ki mit rontott el, hanem a jövőre fókuszálunk, és a jelenlegi helyzethez keresünk olyan megoldást, ami a jövőbeli együttműködést lehetővé teszi.

A párkapcsolati konfliktus nagyon sok esetben azért alakul ki, mert a felek nem tudnak egymással beszélni, a kommunikáció félrecsúszik valahol. A konfliktust pedig, ha nem tudjuk megoldani, akkor csak dagad, egészen addig, míg mindkét fél úgy nem érzi, hogy bármit mond, vagy tesz, az inkább gátolja, mint segítené a kapcsolat jobbá tételét.

A mediációs folyamat lehetőséget teremt arra, hogy a párok kiengedjék a gőzt, szükségleteiket felismerjék és ki is mondják, érzéseiket, ötleteiket kicseréljék, kéréseiket megfogalmazzák, megtanulják, hogyan kommunikáljanak egymás felé.

 

„Amit elmondanak, talán nem hallatszik. Ami hallatszik, talán nem érthető. Ami érthető, talán nem elfogadható.” (Scott, 1981)

 

www.mediator.lap.hu

Asztrológia, horoszkóp, elemzés
www.asztrologus.eu

 
Tanácsadás
 

 

 

 

Párkapcsolat
Kezdőlap | Mediáció | Árak | Kapcsolat | Partnerek | Adatvédelem | Webmaster
Válás